Tofutúró
1 csésze tofu villával összetörve, negyed kávéskanál só, 1 kávéskanál vöröshagymapor, negyed kávéskanál fokhagymapor, egy evőkanál friss petrezselyem aprítva, negyed csésze szójamajonéz. A hozzávalókat összekeverjük, és kész.
Tofusajt
Gombula sajt
Egy evőkanál agar-agar, 2 csésze víz, 1 csésze gomba szeletelve, háromnegyed csésze mandula vagy kesudió, 2 evőkanál szezámmag, 3 evőkanál élesztőpehely, 1 evőkanál citromlé, 1 csipet szerecsendió, 2 evőkanál friss bazsalikom, 2 kávéskanál só. A gombát kevés olívaolajban megpároljuk, míg üveges lesz. Elkészítése továbbiakban megegyezik a tofusajtéval.
Fűszeres növényi sajtok
Egy evőkanál agar-agar, 2 csésze víz, háromnegyed csésze mandula vagy kesudió, 1 evőkanál szezámmag, 4 evőkanál élesztőpehely, 1 evőkanál citromlé, 2 kávéskanál fűszersó, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál petrezselyem, 1 evőkanál kapor, 2 evőkanál metélőhagyma. Elkészítése a tofusajtéval megegyező.