Tartósítás
Az aszalás (szárítás, dehidratálás) a legősibb és talán a legegyszerűbb módja a gyümölcsök, zöldségek, fűszer-, és gyógynövények tartósításának.Jó érzés a kamrában tudni a nyár kincseit: lekvár,...
A lekvárkészítés egyik fő motivációja, hogy a nyári ízeket üvegbe zárva télen is élvezhessük. Ehhez már csak egy kis fantázia kell, hogy továbbfejleszthessük a zamatokat, hiszen lekvár több...
Házi befőzés tartósítószerek nélkül
Az élelmiszerboltok polcain sorakozó befőttek, lekvárok, savanyúságok nagy része tartalmaz tartósító szert, melyek feladata, hogy megakadályozzák a mikroorganizmusok tevékenységét az élelmiszerben....
Fűszernövények házi tartósítása
A kiskertekben, ládikákban, cserepekben nagy gonddal termesztett, vagy a piacon nagyobb mennyiségben vásárolt fűszernövényeket nemcsak tavasztól őszig, hanem ősztől tavaszig is szeretnénk még...