Rizses csokoládé

2011-10-25 14:51:35 | Módosítva: 2011-10-25 14:53:04

Hozzávalók:

50 dkg cukor 
50 dkg tejpor
10 dkg kakaópor (vagy karob)
30 dkg puffasztott rizs
2,5 dl víz
5-6 csepp rózsavíz

Elkészítése:

Főzzük fel a cukrot a vízben, majd adjuk hozzá állandó kevergetés mellett a többi alkotóelemet. Főzzük krémesre. Formákba önthetjük, esetleg tepsibe is. Hidegen vágható. Érdemes a puffasztott rizst előtte egy kis vajban, ghiben vagy olajban megpirítani. Ilyenkor állandó kevergetés mellett készítsük, mert könnyen megéghetnek a rizsszemek. A rózsavíz helyet használhatunk a kedvünk, illetve ízlésünknek megfelelő természetes aromát is. Amennyiben ez a recept elnyerte a tetszésünket, de a rizst nem szeretjük, úgy használhatunk más puffasztott magvat vagy gabonafélét is. Arra is figyeljünk, hogy a kakaó használatánál az már lehet cukorral édesített, illetve a karob esetében nincs benne cukor.
 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.