Csodakeverékek, elixírek
(késztésünk házilag elixíreket: svéd keserű, Essiac gyógynövény elixír, örök fiatalság elixír, tüdőtisztító elixír, mézes elixír, torokszirup, tea édesítő elixír, kurkumás arany-elixír, kurkuma paszta, aranytej, almaecetes elixír, tibeti elixír, citrom-fokhagyma elixír, menta gyógyszirup)
Dióból kolbászt
(négyféle változatban mutatjuk be a békés megyei gyűjtésből származó diókolbász receptjét)
Alga: a tenger rétje
(ételek algákból: algasaláta, rizstésztás algás előétel, algaleves, fokhagymás alga, algasaláta rizsecettel, kínai algasaláta, vegetáriánus halászlé, algás zöldség, algás tofu)
Az édes ízről…
(az édes íz és az egészség, rakott sárgarépa, csőben sült paszternák, mazsolás sárgarépa, sült édesburgonya, cukkinis kenyér, virágos-mézes kenyér, aszalt gyümölcs kompót, florentin, karobpuding, datolyás szilvalekvár, csokoládésba mártott narancshéj, alkoholmentes forraltbor, vegán kakaó, banánital)
Kozmetikumok cukorból
(porcukros arcradír, paradicsomos arcradír, cukorgyanta, sebgyógyítás cukorral)
Az édesköményről
(gyógyhatása, felhasználása, történelme, édeskömény krémleves, csőben sült édeskömény, rakott burgonya édesköménnyel, töltött édeskömény)
A Kína tanulmány
(megdöbbentő tanulmány a táplálkozás összefüggéseiről…)
A búza és szója hasznai
(búzahús készítése házilag, szójacsíra, szójatej, szerzetesek eledele, tofu tepertő, shiitake pástétom, seitan paprikás, lacipecsenye seitanból)
Az istenfa
(bemutatása, gyógyhatása, konyhai felhasználása)
Orvosi zsálya
(gyógyhatásai, felhasználása, mediterrán koktél, zsálya ital, zsályaszörp, vámpírűző fokhagyma krémleves, zöldfűszeres cukkini krém, cukkini pappardelle)
Petrezselyem
(gyógyhatásai, felhasználása, petrezselyem pesto, zöldborsó krémleves, párolt borsó, éltető zöldségleves, petrezselymes újburgonya, petrezselymes „rizs” nyersen)