Ne kerteljünk!

Hortus Hungaricus

2014-09-05 10:23:06 | Módosítva: 2014-09-05 10:27:37

A kertbarátok, kertészek mindig is arról voltak híresek, hogy nem vetik meg a kétkezi munkát. Szorgalmasak, szeretnek tenni-venni, a kertelés, mellébeszélés nem az Ő kenyerük A természet szépségeit meglátni képes és dolgos embereknek is jár azonban egy kis könnyed kikapcsolódás. Pont egy ilyet szeretnénk most az Ön figyelmébe ajánlani. Csak úgy egyszerűen. Kertelés nélkül.


Hazai és egzotikus növények színes kavalkádja, bódító virágillat, virágkötészeti bemutatók, kézműves foglalkoztató, fakitermelő bajnokság, versenyek, kedvezményes vásárlási lehetőségek kimeríthetetlen tárháza. Önfeledt szórakozás kicsiknek és nagyoknak. Ezt kínálja a három napos Hortus Hungaricus, hazánk legnagyobb kertészeti szakkiállítása és vására. A vásár, ahol megismerheti a kertészkedés csínját-bínját, egyszerű trükkjeit. Felfedezheti a szakma újdonságait, trendjeit.

Szigetszentmiklóson, a Flora Hungária Nagybani Virágpiac közel 3.500 nm-es területe ad otthont a szeptember 19-21 között megnyíló Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Szakkiállítás és Vásárnak. Az immár 20. alkalommal megrendezésre kerülő rendezvény a dísznövénytermesztés és feldolgozás, a kertészet, a fakitermelés, a virágkötészet, lakberendezés valamennyi ágának újdonságait felvonultatja.

A kertbarátok igazi mekkája, a kertészeti szakma legnagyobb és leglátványosabb kiállítása a Hortus Hungarisus. A legnevesebb hazai dísznövénytermesztők, kertészek, kertészetek hozzák el ide növénycsodáikat, hogy egy versenyen megmérettessék és megmutassák országnak, világnak. Az Év kertésze és Termékdíj kitüntetésekért rangos mezőnyben, keményen meg kell dolgozni, azokat valóban csak a legjobbak érdemelhetik ki.

A több éve a szakmában tevékenykedő kertészek munkái mellett érdemes a jövő kertészeinek, a fiatal tehetségeknek kertterveit is alaposan szemügyre venni. Remek ötletekkel szolgálhatnak az általuk fiatalos lendülettel, lelkesedéssel, egyedi látásmóddal létrehozott kertek. Biztos, hogy mindenki talál magának valami újszerűt, valami izgalmasat, amit aztán otthon saját maga is kipróbál.

A kedvezményes virágvásáron be is szerezhetik a már rég óhajtott virágokat vagy akár a díjnyertes fajták egyikét. A széles növénypalettából szakértő segítséggel mindenki kiválaszthatja az igényeinek és a kert adottságainak megfelelő dísznövényeket.


Családi programként is kiváló választás a Hortus Hungaricus, hiszen minden korosztály megtalálja a kedvére való kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget. A rendezvény egyik fő célkitűzése az ökológiai tudatosság növelése. Ötlépéses játék keretében bárki megtudhatja mennyire tudatosan él, mekkora az ökológiai lábnyoma. Gyermekelőadások, kézműves foglalkozások, arcfestés teszik felejthetetlenné a napot és megcsodálhatók a „Madárbarát kert” mottóval kiírt óvodás mini kertépítő pályázat alkotásai is.


Gondoltunk az ezermester apukákra is. Őket interaktív gépbemutatók várják, ahol gyakorlatban kipróbálhatják láncfűrész, a lombszívó, a faaprító gép vagy akár a fűnyírótraktor használatát. Látványos és izgalmas programot ígér a STIHL Timbersport favágó show.

További ínyencségek a széles program kínálatból:

Magyar Termék Közösségi Stand,

II. Jövő Kertépítő Mestereinek Versenye,

IX. Hortus Virágkötészeti Kupa,

Az év kertésze verseny,

Legszebb Őszi Csokor- virágkötészeti pályázat,

IV. Enteriőr Lakberendezési Verseny és Kiállítás,

"Én így készítem" - virágüzletek a színpadon,

"Madárbarát kert" - óvodás kertépítő verseny,

Stihl Timbersport Favágóverseny,

Továbbtanulási és Állásbörze,

Interaktív gépbemutató.

Jubileumi sétány.

ÖKO Kézműves sziget,

ÖKO Kalandpark,

Gólyalábas Móka,

Arcfestés, csillámtetoválás,

Mászófa (ahol kipróbálhatók a Nemzetközi Famászó verseny számai),

Faápolási tanácsok,

Memory Garden,

Gasztro sor.

A nézelődésben, vásárlásban elfáradt látogatók a gasztro soron kínált finomságok közül csemegézve vagy színpadi programokat csodálva pihenhetik ki fáradalmaikat.

A Hortus Hungaricus kiállítás bepillantást enged a hazai agárágazat legjavába. A gazdák friss, üde növényei, gyümölcsei meghozzák a kedvet a saját kiskert kialakításához, a saját kertész tudományunk kipróbálásához. Érdemes előre beírni a naptárba a 2014. szeptember 19-21 dátumot, hisz a rendezvény meglátogatása garantáltan feledhetetlen élményt jelent az egész családnak.

A rendezvény helyszínén a parkolás ingyenes, Budapestről pedig ingyenes Virágjáratok szállítják a látogatókat. A belépő jegyek ára megfizethető és levásárolható, melynek feltételeiről és még számos érdekes információról a rendezvény hivatalos oldalán tájékozódhat:

http://www.hortushungaricus.hu/

További információk:

(06-24) 445-445 számon

vagy az info@hortushungaricus.hu címen!

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.