A 2014. április 25-27 között 27. alkalommal megrendezésre kerülő kiállítás és vásár három napján a látogatók ismételten találkozhatnak a magyar kertészeti termelők képviselőivel. Az érdeklődők a nagy hagyományoknak örvendő, népszerű programok és látnivalók között idén is több hasznos előadás és szaktanácsadás által hasznos információkat kaphatnak a növények ápolásáról, gondozásról.
A kertészeti termékek mellett idén nagy hangsúlyt kapnak az élelmiszeripar képviselői. A rendezvényen megjelennek a magyar borászatok, pálinka- és sörfőzdék képviselői mellett a hazai sajtok, mézek és egyéb finomságok előállítói is. Reform- és biotermékek színesítik az idei kínálatot.
A Kiállításon a borászok borkóstolóval is készülnek, hogy ezzel is színesítsék a fesztivál programkínálatát, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Kara az előző évekhez hasonlóan sörfőző- és pálinkafőző-bemutatót tart az érdeklődőknek.
Idén a gasztronómiai kiállítás keretében a Magyar Sajtkészítők Egyesülete sajtfőzési bemutatót is tart, mellyel megismerhetjük e nemes étek készítésének csínját-bínját.
Ízelítő a programokból:
• Díszfák, díszcserjék, évelők és virághagymák
• Bonsai-, orchidea- és kaktuszkiállítás
• Egynyári virág- és zöldségpalánta vásár
• Növényvédelmi és növénygondozási szaktanácsadás
• Kertészeti kiegészítők
• Kézműves termékek és házi ínyencségek
• Pálinka- és sörfőzési bemutatók
• Sajtkészítési bemutató
• Borkóstoló és vásár
• Mit E-ttünk?
• Arborétumi séták
• Üvegfúvó, üvegékszer készítő előadás
• Gyerekprogramok