Ingyenesen letölthető kiadvány

A vidék, ami a tenyerén hordoz

2013-05-08 11:45:12 | Módosítva: 2013-09-26 21:02:11

Ez a könyv azért született, hogy bemutassa, milyen előnyökkel rendelkezik a vidéki létforma. Mint mindennél itt is érdemes mérlegelni a lehetőségeket, az előnyöket, hátrányokat. Néhány évtizede a mezőgazdasági termelés ugrásszerű gépesítésével a falvak népességmegtartó ereje csökkent. Elindult egy vándorlás a városok irányába, hiszen ott több munkalehetőség volt. Aztán ez a folyamat is megváltozott, a munkalehetőségek száma mindenhol megcsappant, már a városi környezetben sem biztosított, hogy bárki álláshoz jut.
E könyvben szeretnénk bemutatni: mihez lehet kezdeni vidéken? Ezen tevékenységek többsége persze városban is folytatható, ha az ember kertes házban lakik. Sok olyan dolog van, amiből nem lehet egyből pénzt csinálni, de a boldoguláshoz többféle út vezet. Egyik lehetőség, hogy sok pénzt keresünk, így nincsenek filléres gondjaink. Ez az, ami az utóbbi években nem egyszerűen megoldható. Másik lehetőség, hogy úgy rendezzük be az életünket, hogy viszonylag kevesebbet költsünk. Így a megkeresett nem túl sok pénz mégis többet ér. A könyvben bemutatott elfoglaltságok kiegészítő keresetnek sem rosszak, de spórolásra mindenképp alkalmasak, hiszen ha valamire nem adunk ki pénzt, mert magunk termeltük, vagy készítettük, az egyenértékű azzal, ha megkerestük volna a rávalót, és pénzért megvesszük…

A könyv INGYENESEN letölthető innen!

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.