Apró ötletek

2015-04-17 13:26:19 | Módosítva: 2015-04-17 14:14:07

Nem fog hártya képződni a pudingon, ha mielőtt kihűlne, szórunk rá 1 teáskanálnyi cukrot.

A sütéshez használt zsírhoz, margarinhoz, vajhoz, adjunk 1-1 csipetnyi sót, hogy ne csapjon ki az edényből a forró anyag.


 Krómozott tárgyak tisztításához: 1 liter vízhez adott fél teáskanál szalmiákszeszt keverünk, és ezzel töröljük át a felületüket, majd száraz, puha ruhával dörzsöljük át őket.

 Tintapacát úgy tüntethetünk el a textilből, ha mosás előtt bedörzsöljük ecettel.

 

Mit tegyünk, ha megsárgultak textíliáink? A sárgult anyag visszanyeri fehérségét, ha mosás és öblítés után sóval alaposan beszórjuk és árnyékban szárítjuk. A hasonló sorsra jutott kézimunkákat mosás előtt áztassuk aludttejben. Kifehéredik a zokni, ha a mosóvízben egy negyed citromot teszünk.

 

A megsárgult műszálas függönyök nylonfehérítővel sem lesznek igazán hófehérek, de még nem kell lemondanunk róluk, csak drappá színezzük őket. Ennek módja a következő: főzzünk jó erős teát, abba helyezzük a függönyt, jól megforgatgatjuk benne, hogy mindenütt érje a meleg tea lé, majd kis idő múlva, csavarás nélkül függesszük ki, és még félszárazon akasszuk helyére.

 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: ötletek, tisztítás

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.