A Hennafestés technikai útmutatója 3.

Hogyan fessünk hennával?

2011-10-20 14:59:33 | Módosítva: 2011-10-20 15:01:25

Mielőtt nekiállsz a festésnek, szükséges néhány eszközt előkészítened, amelyeknek jó hasznát veszed munka közben, előtt és után.

Ezek az eszközök: olló, papírzsebkendő, vékony cellux, pót tölcsér. Ha a henna pasztád még nincs kikeverve, tedd meg, vagy készen is vásárolhatsz pasztát. Ha magad készíted a festő anyagodat, a tölcsérbe töltsd bele és zárd le úgy, hogy biztonságosan festhess, szivárgásmentes legyen. Természetesen van mód a pvc anyagból készült tölcsér használatára is, ami újratölthető, tartós, csak minden használat után ki kell mosni szappanos vízzel.

Ugyanúgy kell ezt is lezárni, mint az eldobható típusút. Megtöltés után (kb. 40%-ig töltsd meg a tölcsért), majd óvatosan lesimítva egy hosszú és széles cellux-szal ragaszd le. Ezután óvatosan elkezded felcsavarni egészen addig, amíg már csak le kell ragasztani egy kisebb celux-szal minden irányban és máris a kezedben van a kész tölcséred. Abba a kezedbe fogd, amelyikkel írni szoktál. Az ollóval vágd le a tölcsér hegyes végét, de inkább kétszer néhány millimétert, minthogy túl nagy nyílás keletkezzen rajta.

A papírzsebkendőn végezz próbafestést, hogy egyenletesen jöjjön a henna a későbbi festéskor. A festendő bőrfelületet arctonikos vattával meg kell tisztítanod, és habkővel finoman ledörzsölöd. Ez a motívum tartóssága miatt szükséges. Mindkét teendőt finom mozdulatokkal végezd, hiszen a bőr szennyeződéseit és az elhalt hámréteget így is sikeresen el tudod távolítani. Néhány másodpercet hagyd száradni és pihenni a bőrt. Miután kiválasztottátok a motívumot, támaszd meg a csuklódat és kezdj neki a motívum felfestéséhez.

Igyekezz nem elkenni a kezeddel festés a már elkészült festést. Időnként ne csak azt a részt nézd a szemeddel, amit festesz, hanem egységében is lásd az egész művet, hiszen így tudsz javítani az esetleges hibákon. Lassan, nyugodtan fess, ha a Vendég sürgetne, tudasd vele, hogy a saját érdeke, hogy türelmes legyen. Ha elrontod a motívumot, vagy kimész a “vonalból”, azonnal javíts, mert a jó minőségű paszta kb. 2-3 perc után már megszínezi a bőrt. Ezt kis papírdarabbal (fogpiszkálóval, fültisztítóval, papírzsebkendővel) töröld le. Fixálnod nem kell külön a festést, ha nem akarod, mivel a jó minőségű paszta önmagában is elegendő, de ha szeretnéd, citromos, cukros oldattal nedvesítsd meg a félig megszáradt hennát a bőrön. Ha megvárja nálad a Vendég a teljes száradást, finoman pergesd le a bőrről egy papírlap felett, majd henna olajjal lekenheted a még világos színű festést a bőrön, így bezárod a pólusokba a hennát. Az arctonikozással és habkővel dörzsöléssel kinyitottuk a pólusokat, így pedig bezárjuk. A festés általában erős neonos rózsaszínnel kezdődik, körülbelül 12-24 óra múlva barnul be.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.