HASZNOS TIPPEK – RÖVIDEN

2015-03-31 13:20:58 | Módosítva: 2015-03-31 13:23:48

Tudta-e, hogy az emberek ma jóval kevesebbet esznek, mint 15-20 évvel ezelőtt, mégis több az elhízott? 


Igaz, kevesebbet is mozognak. Ma, ha valaki annyi értékes tápanyagot akar fogyasztani, amennyit régen 20 dkg kenyér jelentett, akkor ma 6 kg-ot kellene megennie.

 Az enyhébb depresszió kezelésére alkalmazott orbáncfű-készítmények csökkentik bizonyos gyógyszerek, pl. a fogamzásgátlók hatását.

 Három hétig tartó passzív pihenés 20 ponttal csökkentheti intelligencia-hányadosunkat.

 Az afrikai moringafa, amit földünk legfontosabb növényének tartanak, képes megtisztítani az ivóvizet. Szétmorzsolt magja egy liter vízben lévő baktériumok 99 %-át elpusztítja, gyümölcse pedig cukorbetegség, vérszegénység, magas vérnyomás kezelésében hatásos.

Ebből a gyümölcsből 10 dkg annyi kálciumot tartalmaz, mint 10 pohár tej, annyi vitamint, mint 20 narancs, káliumot pedig annyit, mint 9 banán.

 A retekről azt mondják: reggel méreg, délben étek, este orvosság. Magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően hatásos a tavaszi fáradtság kivédésében, C-vitamin tartalma immunerősítő, védi a csontokat, fogakat és a fogínyt. K-dús és Na –szegény, ezért a magas vérnyomás ellen is jó, ezen kívül légút-tisztító. A népi gyógyászatban reuma, köszvény, ízületi gyulladások, szélgörcs és köszvény ellen is ajánlják.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://herbacio.ezermester.hu/cikk-7164/HASZNOS_TIPPEK_____RoVIDEN