Ajakbalzsamok házilag

2014-01-27 16:53:21 | Módosítva: 2014-01-27 16:56:18

Az arcbőr és különösen az ajkak is fokozottan kitettek a környezet hatásainak, hiszen ezek azok a bőrfelületeink, melyeket soha és egyáltalán nem takarnak ruhák. Így lehet tél, vagy nyár, hol az erős napsütés, hol pedig a hideg teszi próbára arcunk, ajkaink tűrőképességét.

Ajakbalzsam

Hozzávalók: méhviasz, kakaóvaj, olívaolaj. Az összetevőket kíméletes, enyhe melegítés során állandó keverés mellett folyékonnyá alakítjuk, majd pár csepp illóolaj, például levendula belekeverése után hagyjuk kihűlni, amitől egyben visszaszilárdul. 


Ajakdúsító balzsam

Az előbbitől eltérően ebben olyan összetevők is szerepelnek, melyek ápoló hatásuk mellett helyi vérbőséget okoznak, így használata után egy ideig dúsabb hatásúnak tűnnek az ajkak.
Hozzávalók: 1:1 arányban méhviasz, kakaóvaj, sheavaj, olivaolaj, valamint 10-15 csepp fahéjolaj, és 4-5 csepp chilli olaj. Az alap alkotórészeket vízfürdőben melegítve (azaz nem közvetlenül a lángon, hanem egy edényben vizet melegítünk és a vízbe lógatjuk a másik edényt amiben a vajak és olajok vannak) összekeverjük, majd a végén adjuk hozzá az illóolajokat. Az alkotórészekkel szembeni allergia esetén ne használjuk a készítményt.
A chilli kissé csípni fog, így okozza a helyi vérbőséget és varázsolja rúzs nélkül pirossá az ajkakat.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://herbacio.ezermester.hu/cikk-6601/Ajakbalzsamok_hazilag