Friss tea kanálfilterrel

2012-02-14 15:36:17 | Módosítva: 2012-02-14 15:39:35

Sokan említik, hogy a gyógyteakúráik alkalmazásának az időhiány vet véget leggyakrabban. Az emberek többségének nincs elegendő ideje arra, hogy naponta többször vizet melegítsen, teát készítsen, leszűrje, fogyassza. Ez nem lehet akadály többé…

A teakészítéshez szükséges dolgok nagy részét előre elkészíthetjük, így munkahelyünkön egy perc alatt elkészülhet a friss gyógytea, ráadásul pontosan olyan arányú keverékből, amire szükségünk van! A házilag összeállított szálas teakeverékből helyezzünk egy adagot egy teáskanálra, és ritka szövésű natúr textillel, vagy gézlappal tekerjük körbe, majd egy kis madzaggal, vagy cérnával erősítsük fel a kanálra. Így gyakorlatilag egy, egyszer használatos, egyszerű tea filtert kapunk. Az így előkészített kanalakat magunkkal vihetjük bárhová, és percek alatt elkészíthetjük velük gyógyteáinkat. A kanál filterrel elegendő egy csészényi forró vizet megkevergetni, és a hatóanyagok, íz anyagok már ki is oldódnak belőle. Ízesítéshez akár nagyobb szemcseméretű cukrot is beleköthetünk házi készítésű filterünkbe, így a vizet leszámítva már minden egyben lesz a friss tea elkészítéséhez.


Az arany középút…

A teaforrázatok elkészítéséhez legalkalmasabb a 80 C körüli hőmérsékletű víz, tehát nem a lobogóan forró. Ez a hőmérséklet ugyanis amellett alkalmas a hatóanyagok kioldására, hogy azokban a magas hőmérséklet kárt okozna. Hatás szempontjából legideálisabb, ha langyosan 40-50 oC-on fogyasztjuk teáinkat. A forrón fogyasztott tea hatása gyengébb és ugyanez vonatkozik a hűtött teákra is, melyek inkább a nyári melegben kellemes üdítőitalnak tekinthetők, mint gyógyhatású készítményeknek.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: tea, főzet, kanálfilter

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://herbacio.ezermester.hu/cikk-5573/Friss_tea_kanalfilterrel