Illatpasztillák és fürdőtabletták

2011-11-17 12:08:42 | Módosítva: 2011-11-17 12:10:52

A növények háztartásban lehetséges számtalan felhasználási lehetőségei közül két eddig ismeretlennek számító alapreceptet mutatunk be. Az összetevőktől rugalmasan eltérhetünk, így ki-ki ízlésének megfelelően alakíthatja ki ezeket az ajándéknak is kiváló természetes háziszereket.

Illatpaszták

A kellemes illatú aromapasztillákat könnyű elkészíteni. Tarthatjuk a ruhák között a szekrényben, táskában is hordhatjuk, vagy amennyiben fűszeres illatút készítünk, úgy a konyhaszekrényben is helye lehet.

Hozzávalók:  körülbelül 200 gramm paraffin, és fajtánként 2-2 evőkanál szegfűszegolaj,verbénaolaj, levendulaolaj.

Lassan melegítsük fel a paraffint és keverjük hozzá az olajokat. Alacsony falú tálkában hagyjuk megszilárdulni, majd ezután kockákra vágjuk. Másik lehetőség, hogy a kész keveréket jégkocka formákba, vagy pogácsaszaggatóba öntjük. A megszilárdult darabokat kis textil zsákocskában, vagy tálkába téve tárolhatjuk a szekrényben.Fürdőtabletta

Hozzávalók: 8-10 csepp rózsaolaj, vagy ízlés szerinti aromás olaj, 2 evőkanál borkősav,8 evőkanál szódabikarbóna, 2 evőkanál ibolya gyökerének a pora, és egy kevés alkohol. 

A szódabikarbónát először összekeverjük a borkősavval. A citromlében elkeverjük az ibolyagyökér porát és a rózsaolajat. A két keveréket összeöntjük és annyi alkoholt adunk hozzá, hogy kemény massza váljon belőle. Kis, 2x2 centiméteres kockákra vágjuk föl, és tepsin hagyjuk megszáradni. Üvegedényben, nedvességtől elzárva tároljuk felhasználásáig. Kellemesen illatossá varázsolja a fürdővizet.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://herbacio.ezermester.hu/cikk-5357/Illatpasztillak_es_furdotablettak